Vi älskar
motstånd

Scandinavian Friction arbetar med friktionslösningar till den svenska industrin. Vi är helt branschöverskridande och levererar bland annat produkter och material till gruvindustrin, energisektorn, marin & offshore samt tung industri. Med flera års erfarenhet har vi en mycket god bredd och spetskompetens inom branschen.

Scandinavian Friction grundades 1993 i Göteborg, men har anor tillbaka till tidigt 1970-tal. I snart 40 år har vi jobbat med att få saker att glida, bromsa och stå still. Idag gör vi det som en del av Teknikprodukter.

Till oss kommer du som behöver lösningar inom hög och låg friktion. Vi kan ta fram rena materialförslag, men också fixa konstruktion och hela bearbetningen. Vår specialitet är specialgjorda och skräddarsydda lösningar.

Vår vision är att vara den mest kompletta leverantören av friktionslösningar och friktionsmaterial till den skandinaviska marknaden. I det ingår ett stort engagemang gentemot våra kunder. Hos oss möts du av service i världsklass och ett tryggt omhändertagande. Vi tar alltid hänsyn till ditt företags unika utmaningar och problemställningar. Vi arbetar med de främsta materialleverantörerna i Europa och Nordamerika och garanterar högsta möjliga tekniska kompetens.

Välkommen till Scandinavian Friction!

På Scandinavian Friction fixar vi din friktion - oavsett om du vill ha mer eller mindre av den. Vi är helt enkelt problemlösarna som älskar utmaningar inom motstånd. Vi har spetskunskapen att lösa dina friktionsutmaningar snabbt, flexibelt och långsiktigt - vare sig du håller till i botten av en gruva, på toppen av ett vindkraftverk eller i en industri någonstans däremellan.
Vi kan bistå med rätt teknisk kunskap, hjälp med konstruktion eller materialförslag, men även vara någon att bara bolla nya idéer med. Vi finns alltid där för dig.

OK, vi erkänner; vi är tekniknördar. Varje produkt eller material är i våra ögon ett mästerverk. Vi
älskar vårt jobb och våra produkter, men framförallt brinner vi för våra kunder. Det är alltid roligt att samarbeta, hitta gemensamma lösningar som verkligen skapa framgång. Engagemang och service är något som är oerhört viktigt för oss.

För dig som uppskattar stabila företag, med alla certifikat på plats och
mycket erfarenhet, så är Scandinavian Friction en given partner. Du kan alltid lita på vår rådgivning och du vet var vi finns när du behöver oss. Dessutom erbjuder vi spårbarhet på stora delar av vårt breda sortiment. Hela vägen från produktion till applikation.

Du skall alltid känna att du gör en bra affär hos oss. Vi på Scandinavian Friction har väldigt bra förutsättningar att leverera denna känsla. Inte minst genom vårt stora kontaktnät av duktiga tillverkare. Då vi är leverantörsoberoende har vi stor flexibilitet och det är dina behov som styr vår rådgivning, ingenting annat. Denna frihet är nödvändig för att ge dig trovärdiga produktalternativ och rekommendationer. Allt för att du skall göra en riktigt bra affär.

Som kund hos oss får du inte bara tillgång till ett av marknadens bredaste sortiment. Du får också service i världsklass. Det är dina önskemål, utmaningar och tankar som påverkar vår rådgivning. Ska du ha leveransen omgående, då är det omgående som gäller. Det är med denna attityd vi tar emot våra kunder.

Vill du veta mer? Kontakta oss