Scandinavian Friction är distributör i Skandinavien för tätningar från PXL Seals. PXL Seals är en fransk producent specialiserad på stora tätningar för bland annat vattenkraft, tung industri och marina applikationer.

PXL Seals har sitt fokusområde inom framförallt vattenkraft och kan tillverka tätningar till de allra flesta positioner som behöver tätas i bl.a. Kaplan-, Francis- eller Pelton-turbiner. PXL Seals tillverkar även tätningsprofiler till olika typer av dammluckor och ventiler; t.ex. klotventiler och vrid- & skjutspjäll.

Det unika med PXL Seals är att de även erbjuder on-site-service vilket innebär att vi erbjuder byte av bladtätningar i Kaplanturbiner utan att behöva demontera bladen. PXL Seals har en patenterad vulkaniseringsprocess som gör att man får en helt solid tätning utan några tecken på skarvar. Det finns helt enkelt ingen bättre lösning för vulkning av tätningar på plats ute på site.

Vi på Scandinavian Friction hjälper gärna till med frågor som dyker upp angående olika tätningar till bland annat vattenkraft och PXL Seals on-site service.

Kontakta oss för mer information.

Läs mer om andra material