Offshore

SmartComp Vs. Nordsjön

Nordsjöns is, saltvatten och hårda stormar ställer höga krav på både människorna och utrustningen som får offshoreindustrin att fungera. Att kunna lita på varandra och på de maskiner man arbetar med är livsavgörande när vågorna slår mot isiga däck och havsguden Njord gör allt i sin makt för att förstöra din dag.

Vår kund, som tillverkar utrustning till offshoreindustrin, behövde lager till sina kranar. Ordinära material är ingen match för havets salta vatten och extrema väderförhållanden. Därför behövde våra lager motstå korrosion och klara högar belastningar, men fick samtidigt inte vara för stora och skrymmande. Kraven från kunden var höga och applikationen krävande, men vi satt på en lösning – korrosionsfria och flexibla Smartcomp.

Kunden gick på vår linje och resultatet blev en succé. Tack vare att vi kunde skräddarsy dimensionerna blev det en kostnadseffektiv lösning som fungerar perfekt. Saltvatten, stora belastningar och Nordsjöns isande vindar är helt enkelt ingen match för den som tänker smart och väljer Smartcomp.

Läs mer om andra branscher