Gruva

Mindre frustration i gruvan

Har du någonsin stått på botten av en mörk, smutsig och kall gruva och försökt smörja gångjärnen på en malmvagn? Inte? Då kan vi berätta att det är en mardröm som aldrig tycks ta slut. De otaliga positionerna du måste se över sitter på så otillgängliga ställen att frustrationen kommer driva dig till marknivå och därifrån kommer du aldrig mer återvända ner i djupet. Och smörjer du inte vagnen går den sönder. Då står du plötsligt där utan vagn. Frustrerande det också.

Så för att undvika att gruvorna fylls av frustrerade arbetare eller trasiga vagnar, sökte gruvföretaget med ljus och lykta efter en partner som kunde leverera en bättre lösning till bussningarna. Och eftersom vi vet att frustration och farliga gruvmiljöer inte går ihop tog vi oss an uppdraget. Vi valde materialet Tufcot som är ett självsmörjande kompositmaterial som klarar av en belastning på upp till 3500kg/cm²! Mer än tillräckligt för att hålla vagnarna rullandes.

Lösningen blev en succé och än idag, många år senare, arbetar vi på Scandinavian Friction tillsammans med kunden för att ytterligare sänka den nu redan låga frustrationsnivån i gruvorna.

Läs mer om andra branscher